Skip to Content

FamilyRadio

John West & Lange Frans-Lekker Ding
  • John West & Lange Frans
  • Lekker Ding

0u - 7u | Mail FamilyRadio

FamilyRadio

Recent Nieuws

FamilyRadio houdt je op de hoogte met elke dag up-to-date nieuws, zowel internationaal, nationaal als regionaal.  Heb je zelf nieuws uit jouw regio ?  Mail het dan naar onze redactie.

 

Nationaal en internationaal nieuws:

Elk uur, op het uur, krijg je van onze Belga-nieuwsredactie het nationale en internationale nieuws.  Up-to-date, kort en bondig.  Zo weet je altijd en overal wat er gebeurt in de wereld.

Regionaal nieuws:

Elke werkdag om 7.30u, 10.30u, 12.30u, 14.30u, 16.30u en 18.30u houdt onze regionale nieuwsredactie je op de hoogte van wat er in jouw buurt gebeurt.  Heb je zelf nieuws uit jouw buurt ?  Mail het dan naar onze redactie.

Recentste nieuws uit Limburg

Consortium Hasselt bouwt school in ruil voor sportvelden

Korte beschrijving:

<p>De sportvelden van scholengroep Go! Next zijn verhandeld aan Consortium Hasselt, een groep investeerders rond de bekende architect Alfredo De Gregorio, projectontwikkelaar Ed Somers en ondernemer Louis Machiels. In ruil bouwt het consortium een nieuwe Topsportschool aan de Vildersstraat.</p>

Studenten starten petitie voor meer parkeerplaatsen

Korte beschrijving:

<p>PXL-studente Hanne Jorssen is een petitie gestart omdat ze elke ochtend vroeger en vroeger richting Hasselt moeten rijden om er nog een plaatsje op één van de parkings dicht bij haar school te vinden.?Vanaf april verdwijnt bovendien nog een deel van de parking in de Vilderstraat voor een bouwproject. En de stad kijkt toe?, zegt de Tongerse. Zowel PXL als stadsbestuur pleiten toch voor realisme.</p>

Panne legt industrieterrein Genk-Noord twee uur lam

Korte beschrijving:

<p>Een elektriciteitspanne heeft gisteren gedurende zo?n twee uur een deel van het industrieterrein in Genk-Noord lam gelegd. Die werd veroorzaakt toen middenspanningslijnen werden stukgetrokken tijdens graafwerken.</p>

Bewoners Boomgaardenstraat smeken om een zone 30

Korte beschrijving:

<p>De bewoners van de Boomgaardenstraat vragen dringend een prioritaire toevoeging van hun straat aan het uitbreidingsgebied zone 30 in het stadscentrum. Een beperking van vrachtverkeer tot 3,5 ton en een zone voor uitgezonderd plaatselijk verkeer. ?Deze woonstraat is op spitsuren een autostrade,? klagen de buurtbewoners.</p>

?Ik heb me goedgeamuseerd?

Korte beschrijving:

VIDEO. Herman Maes exposeert Mindscapes in Hasselt

Korte beschrijving:

<P>Vanaf deze zaterdag kan je in het vrijzinnige ontmoetingscentrum VOC in Hasselt de tentoonstelling 'Mindscapes' van Herman Maes bewonderen. Mindscapes zijn landschappen die voortkomen uit het onderbewuste van de kunstenaar. De Hasselaar wil naar eigen zeggen dat de bezoeker zijn persoonlijk landschap bouwt. Maes' werken kan je in het weekend bezichtigen tussen 29 september en 14 oktober. </P>

VIDEO. Brandweer controleert of dieren Natuurhulpcentrum kunnen ontsnappen bij stroomuitval

Korte beschrijving:

<P>Opvallend is wel dat de overheid vooral geïnteresseerd lijkt te zijn in niet zo voor de hand liggende gevolgen van een mogelijke stroomuitval. Zo kreeg de brandweer de opdracht om te onderzoeken of de wilde dieren in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek niet zouden ontsnappen als de elektriciteit uitvalt.</P>

Klacht over Next Fly

Korte beschrijving:

Bij de politie is maandag een klacht van oplichting door de firma Next Fly binnengekomen. Een bewoonster van de Stokkemerbaan in Dilsen had via de telefoon de vraag gekregen of ze geïnteresseerd was in goedkope reizen. De oproeper zei dat ze een brochure kreeg toegestuurd en een reis kon uitkiezen. Via mail kreeg ze gisteren een factuur van 349 euro. Ze zou via de telefoon een contract hebben afgesloten. De bevestigingsmail met 14 dagen bedenktijd die haar was gestuurd, had de Dilsense nooit gekregen. Het is niet de eerste keer dat er klachten van de firma Next Fly binnenkomen. Er werd een proces-verbaal voor oplichting opgesteld. (mm)

N-VA wijst Hasseltse kandidate terecht na Facebookpost: ?Geen islam in ons land?

Korte beschrijving:

<P>De Hasseltse kandidate Shakila Kismat deelde gisteren op Facebook de boodschap ?Geen islam in ons land, dat ze allemaal naar hun eigen land gaan?. De Hasseltse N-VA heeft intussen een gesprek gehad met de kandidate, die ook haar excuses aanbood in een Facebookpost. Dat schrijft Het Belang van Limburg en wordt door N-VA aan Belga bevestigd.</P>

Inbraak in Zonhoven

Korte beschrijving:

Nadat ze een raam hebben ingeslagen, zijn inbrekers in een huis op de Kapelberg binnengedrongen. De feiten werden maandagmiddag vastgesteld. Op het eerste gezicht is er niets verdwenen. (mm)

Dieseltank van vrachtwagen leeggemaakt in Maaseik

Korte beschrijving:

In de nacht van zondag op maandag is op de Koningin Astridlaan een diefstal gebeurd. Uit de tank van een vrachtwagen werd de diesel gestolen. (mm)

Koperdiefstal in Houthalens bedrijf

Korte beschrijving:

Een bedrijf op Centrum-Zuid in Houthalen heeft dieven over de vloer gehad. Ze maakten 100 meter koperdraad buit. De feiten werden maandag vastgesteld. (mm)

Aanhangwagen gestolen in Martenslinde

Korte beschrijving:

Zondagavond is in de Linnerveldstraat in Martenslinde een diefstal van een aanhangwagen vastgesteld. (mm)

Voetgangster gewond in Gruitrode

Korte beschrijving:

Maria H. (71) uit Meeuwen-Gruitrode is maandagvoormiddag lichtgewond geraakt bij een ongeval op de Weg naar As in Gruitrode. De voetgangster werd er rond 9.30 uur door een auto geraakt. (mm)

Inbraakpoging in Genoelselederen

Korte beschrijving:

Dieven hebben maandag proberen in te breken in een huis in de Sint-Maartenstraat in Genoelselderen. Er zijn braaksporen op de achterdeur gevonden. Ze raakten niet binnen. (mm)

Inbraak in tuinhuis in Lutlommel

Korte beschrijving:

Op de Kuipersweg in Lutlommel is maandag in een tuinhuis ingebroken. De dieven namen drie fietsen mee. (mm)

Koperdiefstal op terreinen van failliete Ducatt op Balendijk

Korte beschrijving:

Maandagochtend is op de bedrijfsterreinen van het failliete Ducatt op de Balendijk een diefstal vastgesteld. De machines werd vernield. De dieven hadden het voorzien op het koper in de kabels. (mm)

Wijnen van Kitsberg Belgische top

Korte beschrijving:

Wijndomein Kitsberg viel vorige week weer in de prijzen bij de verkiezing van de beste Belgische wijn van 2018. Voor wijnmaker Daniel Medarts uit Klein-Gelmen is 2018 nu al een topjaar.

Twee gewonden bij botsing op Ringlaan

Korte beschrijving:

Twee auto?s zijn maandag rond 9.30 uur op de Ringlaan in Lommel, ter hoogte van de Stationsstraat, gebotst. Twee personen raakten gewond: een 81-jarige man uit Vorselaar en een 79-jarige vrouw uit Brecht. Door het ongeval was er veel verkeershinder op het kruispunt. (mm)

Fietsster gewond in Bocholt

Korte beschrijving:

Op het kruispunt van de Kerkhofstraat en de Tuinstraat zijn maandag rond 9.15 uur een fietsster en een auto bij een ongeval betrokken geraakt. Elly D. (52) uit Bocholt liep lichte verwondingen op. (mm)

Drie gewonden bij ongeval in Borgloon

Korte beschrijving:

Drie auto?s zijn maandag rond 8 uur bij een ongeval op de Sint-Truidersteenweg betrokken geraakt. Drie personen werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. De gewonden zijn Romain B. (70), Esther C. (58) en Adrienne V. (63), allen uit Borgloon. (mm)

Auto tegen paal in Schulen

Korte beschrijving:

Zondag even voor middernacht is in de Neerstraat in Schulen een auto tegen een haag en een verlichtingspaal gebotst. Daan S. (20) uit Diest raakte lichtgewond. (mm)

Auto in gracht in Alken

Korte beschrijving:

Gert F. (48) uit Alken is maandagochtend lichtgewond geraakt bij een ongeval in de Jardinstraat. Rond 5.30 uur kwam hij er met zijn auto in de gracht terecht. (mm)