Skip to Content

Goeieavond Vlaanderen

David Vandyck-Zolang Er Liefde Is
  • David Vandyck
  • Zolang Er Liefde Is

19u - 24u | Mail Goeieavond Vlaanderen

Goeieavond Vlaanderen

Recent Nieuws

FamilyRadio houdt je op de hoogte met elke dag up-to-date nieuws, zowel internationaal, nationaal als regionaal.  Heb je zelf nieuws uit jouw regio ?  Mail het dan naar onze redactie.

 

Nationaal en internationaal nieuws:

Elk uur, op het uur, krijg je van onze Belga-nieuwsredactie het nationale en internationale nieuws.  Up-to-date, kort en bondig.  Zo weet je altijd en overal wat er gebeurt in de wereld.

Regionaal nieuws:

Elke werkdag om 7.30u, 10.30u, 12.30u, 14.30u, 16.30u en 18.30u houdt onze regionale nieuwsredactie je op de hoogte van wat er in jouw buurt gebeurt.  Heb je zelf nieuws uit jouw buurt ?  Mail het dan naar onze redactie.

Recentste nieuws uit Limburg

VIDEO. Hasselt evolueert naar autovrije binnenstad

Korte beschrijving:

<P>De volledige zone binnen de Groene Boulevard verkeersvrij maken. Dat wil schepen van Mobiliteit Habib El Ouakili realiseren.

VIDEO. Onveiligheidsgevoel het kleinst in Herk-de-Stad, maar toch is het niet de veiligste gemeente van Limburg

Korte beschrijving:

<P>Nergens in Limburg voelen inwoners zich zo veilig in hun eigen gemeente als in Herk-de-Stad. Dat blijkt uit de stadsmonitor van de Vlaamse overheid.

VIDEO. Groen op ramkoers met milieuverenigingen over vakantiepark op mijnsite Eisden

Korte beschrijving:

<P>Er is onenigheid tussen de partij Groen en de Limburgse milieuverenigingen over de komst van het Terhills-vakantiepark in Dilsen-Stokkem in 2020. De Limburgse Investeringsmaatschappij LRM ontwikkelt daar 250 luxebungalows.

VIDEO. Nergens neemt verkeersellende zo snel toe als in Hasselt

Korte beschrijving:

<P>De verkeersellende neemt nergens zo snel toe als in Hasselt. De gemiddelde reisduur voor het woon-werkverkeer en schoolverplaatsingen stijgt met 29 procent. Het gemiddelde in Vlaanderen is 11 procent.

Drankdieven Truiense kerstmarkt riskeren tot 1 jaar cel

Korte beschrijving:

<P>Voor de Hasseltse correctionele rechtbank zijn maandag drie jongemannen moeten verschijnen voor diefstal van flessen drank en merchandising op de Truiense kerstmarkt. De buit dronken ze deels op of verkochten de alcohol om hun heroïne- en cocaïneverslaving te bekostigen. </P>

Drugs

Korte beschrijving:

Een Maasmechelaar is zondagavond rond 19 uur betrapt met speed en cannabis. Een politieploeg zag de man met een blik bier wandelen in de M. Koningsstraat in Maaseik.

Dronken

Korte beschrijving:

Een bestuurder heeft zijn rijbewijs moeten inleveren nadat hij tegen een paal was gereden op Terbiest in Sint-Truiden. De man had te veel gedronken.

Controles

Korte beschrijving:

Bij snelheidscontroles in Heusden-Zolder reed een bestuurder op vijf te snel. De politie controleerde in de Ringlaan (75 pv?s), Sint-Jobstraat (69), Koolmijnlaan (40), M. Scheperslaan (31), Irislaan (18) en nog één snelheidsovertreding werd vastgesteld in de Nieuwstraat. Dat zijn dus 234 snelheidsovertredingen op 1.226 gecontroleerden. In Koolmijnlaan-Cité heeft de politie drie parkeerovertredingen vastgesteld. Een passagier op een bromfiets is beboet omdat die geen valhelm droeg. De bromfiets zelf was niet verzekerd en niet ingeschreven. Tenslotte wren er nog 5 truckers die 100 euro moesten bestalen omdat ze op een vrachtwagenparking parkeerden zonder gemeentelijke parkeerkaart.

Inbraak

Korte beschrijving:

In een gebouw in de Begaardenbosstraat in Sint-Truiden is een inbraak vastgesteld. Er werden snoep, drank en kledij gestolen.

Gevlucht

Korte beschrijving:

Inbrekers zijn er zondagnamiddag niet in geslaagd om binnen te dringen in een huis in de Sint-Jansstraat in Kortessem. Ze probeerden een deur te forceren. Mogelijk werden ze opgeschrikt en zijn ze zonder buit gevlucht.

Inbraak

Korte beschrijving:

In de Wanstraat in Gingelom is vorig weekend een inbraak vastgesteld in een hangaar. De buit is niet bekend.

Inbraak

Korte beschrijving:

Uit een gebouw in de Bruinstraat in Zonhoven is maandagmorgen geld gestolen. De daders waren binnengedrongen via een deur.

Diefstal

Korte beschrijving:

Dieven zijn weg met een mountainbike. Die stond in de tuin van een huis in de Flekeleerstraat in Genk.

Inbraak

Korte beschrijving:

Bij een inbraak in een garage aan een huis is een tafelzaag gestolen. De inbrekers sloegen toe in de Vogelkersstraat in Houthalen.

Inbraken in bedrijven

Korte beschrijving:

Maandagmorgen is een inbraak vastgesteld in een bedrijf in de Nijverheidslaan in Opglabbeek. De daders zijn weg met enkele werktuigen. Ook in de Industrieweg-Noord is ingebroken bij een bedrijf. Daar zijn ook werkmaterialen gestolen.

Inbraak

Korte beschrijving:

In Koersel is maandagmorgen een inbraak vastgesteld in de muziekschool in de Harpstraat. Alle kasten in een lokaal werden doorzocht. Er werd niets gestolen.

Botsing

Korte beschrijving:

Twee auto?s zijn gebotst op de Romeinse Kassei in Tongeren. Bij het ongeval maandagnamiddag is een lichtgewonde gevallen.

Ongeval

Korte beschrijving:

Een 19-jarige bromfietser uit Eksel is maandagnamiddag rond 14.15 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde in de Leopoldlaan in Overpelt. De jongeman werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis.

Weekendcontroles

Korte beschrijving:

Tijdens de politiecontroles voor veilig weekendverkeer (SLim-actie) zijn vorig weekend 21 bestuurders betrapt op dronken sturen. Dat is 5 procent op een totaal van 420 ademtesten. Twee van de 55 drugstests tekenden positief. Bij snelheidsmetingen heeft de politie 247 hardrijders geflitst. Het overtredingspercentage was 17 op een totaal van bijna 1.500 gecontroleerden. De controles gebeurden op de snelwegen door de Wegpolitie Limburg en in de rest van de provincie door de zones Limburg Regio Hoofdstad, Loon, Voeren, Tongeren-Herstappe en LaMa. Op de Limburgse wegen zijn vorig weekend 10 ongevallen met gewonden gebeurd. Alle bestuurders die betrokken waren bij een aanrijding moesten blazen. Daarbij hadden er vier te veel gedronken. Eén van hen moest het rijbewijs inleveren. In totaal zijn tien rijbewijzen ingetrokken voor overtredingen.

Broers uit Bilzen gaan elkaar te lijf met bijl en koevoet

Korte beschrijving:

<P>Een 29-jarige man uit Bilzen en zijn vier jaar jongere broer uit Genk werden maandag voor de Tongerse rechtbank veroordeeld voor zware geweldpleging en vernieling van de woning van hun moeder. Omdat ze ook elkaar hardhandig aanpakten moeten ze elk 1.500 euro schadevergoeding aan elkaar betalen.</P>

Tot twee jaar cel voor twintigers die bendeoorlog uitvochten op parking in Lanaken

Korte beschrijving:

<P>De correctionele rechtbank van Tongeren heeft maandag twee mannen uit Lanaken die vorig jaar de inzittenden van geparkeerde wagen aanvielen met messen, een betonschaar en een ijzeren staaf veroordeeld tot gevangenisstraffen van zes maanden tot twee jaar. Twee andere jongeren, een broer en zus, moeten een werkstraf van 159 uur uitvoeren. Als ze die niet binnen het jaar tot een goed einde brengen, moeten ze alsnog dertien maanden de cel in.</P>

Tot twee jaar cel voor twintigers die bendeoorlog uitvochten op parking

Korte beschrijving:

<P>De correctionele rechtbank van Tongeren heeft maandag twee mannen uit Lanaken die vorig jaar de inzittenden van geparkeerde wagen aanvielen met messen, een betonschaar en een ijzeren staaf veroordeeld tot gevangenisstraffen van zes maanden tot twee jaar. Twee andere jongeren, een broer en zus, moeten een werkstraf van 159 uur uitvoeren.</P>

Masterplan voor nieuw bezoekerscentrum De Watersnip

Korte beschrijving:

Onlangs heeft de Limburgse deputatie op voorstel van gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur Ludwig Vandenhove de gunningswijze en de gunningsvoorwaarden van de overheidsopdracht ?Uitwerken van een masterplan voor een nieuw multifunctioneel onthaal- en bezoekerscentrum De Watersnip in Koersel (Beringen)? vastgelegd. ?Hiermee wordt de eerste stap gezet voor de bouw van een nieuw multifunctioneel onthaal- en bezoekerscentrum De Watersnip in Koersel (Beringen)?, zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

Dertiger onder elektronisch toezicht voor vluchtmisdrijf in Lanaken

Korte beschrijving:

<P>De onderzoeksrechter in Tongeren heeft maandag beslist de verdachte van het ongeval met vluchtmisdrijf in Lanaken aan te houden onder elektronisch toezicht. Het slachtoffer kwam van de bekermatch van Genk tegen Standard.</P>

Broers moeten elkaar evenveel schadevergoeding betalen na vechtpartij

Korte beschrijving:

<P>Een 29-jarige Bilzenaar is door de Tongerse strafrechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden en een boete van 800 euro. Zijn vier jaar jongere broer werd voor een onderlinge vechtpartij veroordeeld tot een werkstraf van 59 uur. Beiden moeten elkaar 1.500 euro schadevergoeding betalen.</P>