Skip to Content

Goeieavond Vlaanderen

David Vandyck-Zolang Er Liefde Is
  • David Vandyck
  • Zolang Er Liefde Is

19u - 24u | Mail Goeieavond Vlaanderen

Goeieavond Vlaanderen

Recent Nieuws

FamilyRadio houdt je op de hoogte met elke dag up-to-date nieuws, zowel internationaal, nationaal als regionaal.  Heb je zelf nieuws uit jouw regio ?  Mail het dan naar onze redactie.

 

Nationaal en internationaal nieuws:

Elk uur, op het uur, krijg je van onze Belga-nieuwsredactie het nationale en internationale nieuws.  Up-to-date, kort en bondig.  Zo weet je altijd en overal wat er gebeurt in de wereld.

Regionaal nieuws:

Elke werkdag om 7.30u, 10.30u, 12.30u, 14.30u, 16.30u en 18.30u houdt onze regionale nieuwsredactie je op de hoogte van wat er in jouw buurt gebeurt.  Heb je zelf nieuws uit jouw buurt ?  Mail het dan naar onze redactie.

Recentste nieuws uit Oost-Vlaanderen

Ook huiszoekingen bij Gents cultuurschepen Storms in onderzoek naar frauduleuze kunst

Korte beschrijving:

<P>Speurders hebben ook huiszoekingen verricht bij het kabinet van Gents schepen van Cultuur Annelies Storms (SP.A). Ook in het Gents Museum voor Schone Kunsten (MSK) is de federale gerechtelijke politie maandagvoormiddag binnengevallen om bewijsmateriaal in beslag te nemen. </P>

Konijntje gedumpt in kledingcontainer: brandweer van Gent kan hem redden van de vrieskou

Korte beschrijving:

<P>De brandweer van Gent heeft maandag een gedumpt konijntje gered uit een kledingcontainer. ?Het dier was in een doos gestopt en gedumpt tussen alle spullen?, vertelt Dirk De Sutter, perswoordvoerder van de politie van Gent. </P>

ROTARY Club Aalter schenkt Tillift aan Huize Emmanuel te Bellem

Korte beschrijving:

Rotary Club Aalter steunt mensen en/of instellingen die het moeilijk hebben. Daarvoor richten zij tweejaarlijks de gekende Biënnale van de hedendaagse kunst in, alsook het tweejaarlijks Festival. Dit jaar steunden zij ook al verschillende projecten. Voor huize Emmanuel hebben zij een budget van 6000 euro uitgetrokken voor de aankoop van een tillift. Diezelfde avond was er een statutaire vergadering waarbij reeds een nieuw project is voorgesteld. Dokter Thierry Dalewyn stelde het nieuwe project ? Hope for the childeren ? voor. Het algemene doel van dit project is de extreme armoede in Rong Vean, een dorpje in Cambodja, aanpakken. Zij willen het dorp en het schooltje ondersteunen op diverse vlakken. Meer info over De Rotary Club Aalter en het nieuwe project zie onderstaande links.

Boze vakbonden eisen veiligere fietspaden op Kennedylaan: ?1,5 ongeval per week?

Korte beschrijving:

<P>Arbeiders van Volvo Car en ArcelorMittal zijn maandag aan de poort van het stadhuis veiligere oversteekplaatsen op de Kenneylaan gaan eisen. ?Er gebeurt elke week een ongeval.?</P>

Geen camera?s, wel sensibiliseringsacties in Gentse sportclubs

Korte beschrijving:

<P>Het Gentse stadsbestuur zal geen bewakingscamera?s hangen in sporthallen nadat een 41-jarige jeugdtrainer ervan verdacht wordt vrouwen in de kleedruimtes van het sportcomplex van HoGent te filmen.</P>

VIDEO. Geen extra veiligheidsmaatregelen op druk fietspad waar jongeman zaterdag stierf

Korte beschrijving:

Voorlopig komen er geen extra verkeersmaatregelen op het kruispunt in Sint-Gillis-Waas waar dit weekend een jongeman van 22 om het leven is gekomen. Het kruispunt waar het ongeval gebeurde is volgens de lokale schepen van Mobiliteit niet bijzonder druk of onveilig.

VIDEO. Modernite-site wordt gesaneerd

Korte beschrijving:

<P>Er is eindelijk een oplossing voor de Modernite-site in Hofstade, bij Aalst. Daar ligt al tientallen jaren een enorme hoeveelheid asbestafval, 24.000 kubieke meter om precies te zijn.

VIDEO. Wordt de E17 afgesloten?

Korte beschrijving:

<P>Wordt de E17 richting Antwerpen binnenkort afgesloten? Als we het gele bord net voor de afrit Waasmunster moeten geloven wél. Daarop staat in grote zwarte letters dat de snelweg afgesloten is en dat het verkeer beter de route F volgt.

VIDEO. Broodfokker met kennel in Temse veroordeeld

Korte beschrijving:

<P>Een broodfokker uit Kasterlee die ook een hondenkwekerij in Temse uitbaatte, is veroordeeld tot een celstraf van zes maanden en een boete van 12.000 euro.

VIDEO. Aalsters stationsgebouw brokkelt af

Korte beschrijving:

<P>Het stationsgebouw van Aalst brokkelt af. Zondag zijn er opnieuw kleine stukjes baksteen naar beneden gevallen. Vooral aan één van de kantelen vlakbij de tunnel is de schade zichtbaar.

VIDEO. Is Sint-Niklaas gastvrij?

Korte beschrijving:

<P>Wie maandagochtend Sint-Niklaas binnenreed, heeft ze misschien opgemerkt: verkeersborden met Sint-Niklaas erop, en daaronder het opschrift 'Gastvrij vraagteken'.

VIDEO. Schietincident in Bambrugge is uit de hand gelopen burenruzie

Korte beschrijving:

<P>Na een schietincident zondag in Bambrugge, deelgemeente van Erpe-Mere, heeft de politie één persoon opgepakt. De feiten speelden zich zondagmiddag af in een appartementsgebouw aan de Oudenaardsesteenweg. Een burenruzie is daar helemaal ontspoord.

VIDEO. Komt er binnenkort een deelfietssysteem in de haven?

Korte beschrijving:

<P>Komt er binnenkort in de haven een deelfietssysteem zoals de Velo'kes in de stad? Alfaport Voka is alvast overtuigd van het nut ervan. Want de werkgeversorganisatie liet een mobiliteitsonderzoek uitvoeren bij de bedrijven in de haven. Daaruit blijkt dat één op drie werknemers sneller met de fiets op het werk zou geraken in de Waaslandhaven dan met de wagen nu.</P>

VIDEO. Jongen van 15 betrapt achter stuur van auto

Korte beschrijving:

<P> Een jongen van 15 jaar is zaterdag in Erpe-Mere betrapt terwijl hij aan het rijden was met de auto. Onverantwoord, gevaarlijk en ook verboden, want je mag in ons land pas rijden vanaf 17 jaar.

Nieuw: Gent start met live 'gemeenteraads-tv' via internet

Korte beschrijving:

De Gentse gemeenteraad is vanaf nu ook in klank en beeld te volgen via internet. Maandagavond zijn in het Gentse stadhuis de eerste beelden uitgezonden via live videostreaming. De eerste uitzending kende alvast een valse start.

FOTO. Kleuters Wonderwijs in de ban van "Snot de Slak"

Korte beschrijving:

De kleuters van centrumschool VB Wonderwijs verrasten ouders en grootouders onlangs met een dubbel spektakel "Het avontuur van Snot de Slak." De kleuters speelden het verhaal van de slak die niet mag meespelen, omdat ze een beetje anders is. Gelukkig met goede afloop. Via dans, toneel en heel wat acrobatentoeren zorgden ze twee keer voor een levendige voorstelling. Achteraf deden de toeschouwers zich te goed aan een aperitiefje.

Gevraagd: fietsstraat in Lodewijk De Meesterstraat

Korte beschrijving:

In de Lodewijk De Meesterstraat in Sint-Niklaas staan sinds een tijdje boombakken. "Scholen en weggebruikers zijn er niet gelukkig mee", denkt eregemeenteraadslid Patric Gorrebeeck (CD&V).

Verkeersactie in Buggenhout en Lebbeke

Korte beschrijving:

De lokale politie voerde op zondag 18 maart een verkeersactie uit met de focus op alcohol en drugs in het verkeer, controle van de snelheid met interceptie en controle van de boorddocumenten. De actie liep van 16 tot 24 uur, In de Aalstersestraat (ter hoogte van Reva Tersig) in Wieze, op de parkeerruimte naast Moratex op de Flor Hofmanslaan in Lebbeke, in de Stationsstraat in Buggenhout, op de Dries in Opdorp en op de Brusselsesteenweg in Lebbeke, ter hoogte van D'Helst.

Eerste renteloze energielening ondertekend

Korte beschrijving:

Diego Fornaciari en Tania Desmet uit Merelbeke genieten als eerste inwoners uit het grondgebied van energiehuis Veneco van een renteloze energielening voor energiebesparende investeringen. Op maandag 19 maart ondertekenden zij in het gemeentehuis van Merelbeke, in het bijzijn van schepen Tim De Keukelaere uit Merelbeke en vertegenwoordigers van Veneco, hun dossier. Deze lening laat hen toe een condensatieketel te installeren en zo het energieverbruik in hun woning te verminderen. Energiezuinige investeringen dragen bij tot minder CO2-uitstoot en zorgen bovendien voor een flinke besparing op het gezinsbudget. Ook inwoners van Deinze, Nevele en Zulte kunnen van deze gunstmaatregel genieten.

Nieuwe monitorcijfers Vlaamse Overheid tonen tevreden Ledenaars

Korte beschrijving:

Globaal zijn Ledenaars tevreden over hun gemeente maar bij de knelpunten blijven fiets- en voetpaden een werkpunt. Ook de informatie van overheid over veranderingen in de gemeente kan veel beter. Contacten met buren lopen dan weer prima en ook het veiligheidsgevoel is zeer groot.

Veerle helpt je ademen op het ritme van je hart

Korte beschrijving:

Professioneel hartcoherentietrainer Veerle Troch startte een praktijk voor hartcoherentie in Aalst. Haar eigen positieve ervaringen met deze ademhalingstechniek wil zij delen met mensen die op zoek zijn naar meer energie, meer innerlijke rust en meer veerkracht. Het is bovendien een wetenschappelijk onderbouwde methode waarmee iedereen zelfstandig aan de slag kan om beter met stress om te gaan.

Ideeënwedstrijd IDCity komt naar Aalst

Korte beschrijving:

IDCity, een initiatief van het Prins Filipfonds, zoekt creatieve denkers, dromers en doeners die projecten willen opzetten in hun stad. Jongeren die wonen, studeren of werken in Aalst kunnen vanaf nu hun ideeën indienen via www.idcity.be

NTGent: Syriëstrijders niet geïnteresseerd om deel te nemen aan toneelstuk

Korte beschrijving:

<P>NTGent, dat zich afgelopen week in het midden van een mediastorm bevond na een zoekertje waarin het aangaf te overwegen om een IS-strijder te laten deelnemen aan een voorstelling, laat nu weten dat geen enkele ex-Syriëstrijder zich gemeld heeft om mee te doen. </P>

Sint-Rafaël krijgt bijzonder bezoek

Korte beschrijving:

Sint-Rafaël uit Beveren krijgt tijdens de jeugdboekenmaand een aantal zeer bijzondere voorlezers over de vloer. Ondermeer de schepen van onderwijs en de burgemeester lezen voor uit hun lievelingsboek. Schepen Katrien Claus kon nog net een klein uurtje vrij houden in haar overvolle agenda om aan de jongens en meisjes van klas Marine een stukje uit Kruistocht in spijkerbroek voor te lezen. De burgemeester las aan de oudste kinderen van de school voor uit het Bevers boek ?De geesten van Ter Welle?.

BIsschop Luc Van Looy zingt mee met bejaarden in Sint-Elgius

Korte beschrijving:

Woon-zorgcentrum Sint-Eligius kreeg zondag, naar aanleiding van de Dag van de Zorg, bisschop Luc Van Looy op bezoek. De bisschop tok ruim drie uur uit om zich door algemeen directeur Filip Mallems en zijn medewerkers te laten informeren over de werking van de instelling. Maar hij nam tijdens de rondleiding vooral de tijd om te praten met de bewoners en hun familieleden. Hij sloot zijn bezoek af met een dessertgebakje met twaalf zusters van de kloostergemeenschap die er nog verblijven.