Skip to Content

Alain Colpaert

Eveline Cannoot-Geluk Zet Je Zorgen Opzij
  • Eveline Cannoot
  • Geluk Zet Je Zorgen Opzij

11u - 14u | Mail Alain Colpaert

Alain Colpaert

Recent Nieuws

FamilyRadio houdt je op de hoogte met elke dag up-to-date nieuws, zowel internationaal, nationaal als regionaal.  Heb je zelf nieuws uit jouw regio ?  Mail het dan naar onze redactie.

 

Nationaal en internationaal nieuws:

Elk uur, op het uur, krijg je van onze Belga-nieuwsredactie het nationale en internationale nieuws.  Up-to-date, kort en bondig.  Zo weet je altijd en overal wat er gebeurt in de wereld.

Regionaal nieuws:

Elke werkdag om 7.30u, 10.30u, 12.30u, 14.30u, 16.30u en 18.30u houdt onze regionale nieuwsredactie je op de hoogte van wat er in jouw buurt gebeurt.  Heb je zelf nieuws uit jouw buurt ?  Mail het dan naar onze redactie.

Recentste nieuws uit Oost-Vlaanderen

Sportieve midweek voor senioren aan zee

Korte beschrijving:

De Wetterse Sportdienst organiseert van maandag 23 april tot en met vrijdag 27 april een sportieve midweek voor senioren in de Floreal in Blankenberge. Twee personen van de sportdienst begeleiden deze reis en geven tal van sportactiviteiten.

VIDEO. ?De Rode Avond? met Willem De Graeve op Tequila

Korte beschrijving:

Radio Tequila heeft sedert 1 januari niet alleen nieuwe frequenties. Ook de programmatie is grondig gewijzigd. Elke eerste en derde donderdag van de maand bijvoorbeeld, tussen 19 en 20 u, praat Yves Van Durme live op Radio Tequila met een gast over wat haar of hem boeit in de muziek. Op donderdagavond 18 januari is Willem De Graeve te gast. Deze Deinzenaar is directeur van het Belgisch Stripcentrum in Brussel. Wellicht schuiven ook Kiekeboe, Suske en Wiske, Jommeke en Kuifje dan mee aan in de radiostudio van Tequila.

Standaard Boekhandel mag voor miljoen euro boeken leveren aan De Krook

Korte beschrijving:

<P>Standaard Boekhandel heeft twee grote contracten binnengehaald om drie jaar lang alle nieuwe boeken voor de Gentse stadsbibliotheek De Krook te leveren.</P>

Interieurzaak vlucht voor het <I>'circusplan'</I>, ?maar Gent verlaten was geen optie?

Korte beschrijving:

<P>Een meubelzaak in autovrij Oudburg: sinds de invoering van het circulatieplan is dat geen goed idee. Dus trekt Pieter De Backer met Ydee weg uit het Patershol. Over twee weken landt hij in de ­Belfortstraat met een vernieuwd concept. ?Mensen verklaren ons gek. Maar ik wil niet weg uit Gent.?</P>

Federale politie wil verkeerscamera?s op R4 in Gent óók gebruiken

Korte beschrijving:

<P>De federale politie wil enkele nummerplaatcamera?s op de R4 gebruiken om verdachten van terrorisme en andere misdaad op te sporen. De vraag wordt deze maand voorgelegd op de gemeenteraad in Gent.</P>

?De ziekenhuisbacterie? in Ter Wilgen

Korte beschrijving:

OKRA-Academie Midden Vlaanderen nodigt Patric Lacor, afdelingshoofd interne geneeskunde van UZ Brussel, uit naar zaal Ter Wilgen in de Poelstraat in Petegem. Op donderdagnamiddag 18 januari heeft hij het daar over ?De ziekenhuisbacterie?.

Daphné Aers sluit Gentse krokettenbar: ?Niets te maken met het circulatieplan?

Korte beschrijving:

<P>Daphné Aers sluit vrijdag haar krokettenbar in de Gebroeders Vandeveldestraat. Vorig jaar deed ook de krokettenbar in Eeklo al de deuren dicht. ?De combinatie met het runnen van mijn krokettenbedrijf TNS werd te zwaar.?</P>

Lam Gods wordt theaterstuk: welke Gentenaar wil Adam of Eva spelen?

Korte beschrijving:

<P>Het is nog even wachten op de voorstelling van het seizoen 2018-2019, maar één ding is zeker: theater NTGent opent in september met een voorstelling rond het <I>Lam Gods</I>. Het theaterhuis zoekt gewone Gentenaars die Adam of Eva willen zijn.</P>

VIDEO. 20 jaar Encachado met 'De neus, de leugen, de houten kop'

Korte beschrijving:

Jeugdtoneel Encachado blaast dit jaar twintig kaarsjes uit. Dat wordt gevierd met de nieuwe productie ?De neus, de leugen, de houten kop?. Regisseur Bernd Verzele is druk in de weer om zijn bende tegen januari te temmen. Verzele verdiende al zijn strepen met de regie van ?Robin Hood? in 2016. Hij tekende ook voor de tekst. De productieleiding is in handen van Griet Heyerick. Er wordt gespeeld tijdens de laatste twee weekends van januari.

Kinderopvangwijzer moet zoeken naar opvang vereenvoudigen

Korte beschrijving:

<P>Ouders die in de omgeving van Lochristi kinderopvang zoeken, kunnen dat voortaan snel en eenvoudig via de online Kinderopvangwijzer. In één klik kan men zien waar in de gemeente plaats is voor kinderen.</P>

Praatcafé Dementie

Korte beschrijving:

Het Praatcafé Dementie is een tweemaandelijkse bijeenkomst voor familieleden en vrienden van mensen met dementie. Elke keer staat een ander thema centraal. Er wordt een deskundige uitgenodigd rond een bepaald aspect van dementie. Het Praatcafé wil dementie bespreekbaar maken. Deze keer neemt Hein Vanhuyse het woord met ?Hoe hou ik het vol? Humor en meer?.

Bewoners van de Jagerij in de ban van stripfiguren

Korte beschrijving:

Ter gelegenheid van de nieuwjaarsreceptie hebben de bewoners van de Jagerij in Mater het nieuwe jaar kleurrijk ingezet. Alle activiteiten dit jaar zullen in het thema "stripfiguren" staan. Het buurtcomité verwelkomde alvast al verschillende striphelden zoals Nero en Madame Peiphe, Kiekeboe, Suske en Wiske, Fanny, Gargamel en Smurfin, Rozemieke en Annemieke, Kuifje, Jommeke, Urbanus en moeder Eufrasie, Lucky Luke en de Daltons. "Er werd duchtig meegezongen op het zelfgeschreven lied over de stripfiguren, onder deskundige accordeonbegeleiding van professor Barabas. Zoals het past in de wereld van de stripverhalen hadden we een heuse wafelbak. We kijken uit naar een gezellig jaar met alle buren", zegt Annemie Hove, namens het buurtcomité.

Buitengewoon onderwijs Sint-Lodewijk ontvangt bijna 9 miljoen euro voor verbouwingswerken.

Korte beschrijving:

Tijdens de laatste twee maanden van 2017 is er ruim 23 miljoen euro aan subsidies toegekend voor scholenbouwprojecten in het vrij en officieel gesubsidieerd onderwijs in Oost-Vlaanderen. 20,5 miljoen euro gaat naar grote schoolbouwprojecten. 3 miljoen euro gaat naar kleinere verbouwings- en renovatiewerken met het oog op de vernieuwing van het bestaande schoolpatrimonium. Zo krijgt de Vrije Basis- en secundaire school voor Buitengewoon onderwijs Sint-Lodewijk in Wetteren bijna 9 miljoen euro voor verbouwingswerken. Mariagaard krijgt 15.305 euro. Met deze subsidies zet Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits volop de vernieuwings- en moderniseringsbeweging van de schoolgebouwen in Vlaanderen voort.

Overweg in de Hoekstraat wordt vernieuwd

Korte beschrijving:

Infrabel vernieuwt de overweg van de Hoekstraat in Schellebelle. De werken vinden plaats van maandag 22 januari tot en met dinsdag 13 februari 2018. De werken worden voornamelijk ?s nachts uitgevoerd en kunnen enige geluidshinder met zich meebrengen. De overweg wordt volledig vernieuwd en uitgerust met een comfortabele, onderhoudsvriendelijke en geluiddempende bovenbekleding in rubber. Van maandagochtend 22 januari om 07u00 tot en met dinsdagnamiddag 13 februari 2018 om 16u00 is deze overweg afgesloten voor alle verkeer. Een omleiding is opgesteld in samenspraak met de gemeente en de lokale politie.

Batterijen gestolen

Korte beschrijving:

Op de Zuidlaan werden twee batterijen gestolen van een geparkeerde truck. Info is welkom bij de lokale politie via PZ.WLW@police.belgium.eu.

Ongeval met gekwetste en vluchtmisdrijf

Korte beschrijving:

Op de Zuidlaan ter hoogte van de Oordegemsesteenweg werd een voetganger aangereden op een oversteekplaats. De voetganger werd hierbij gekwetst. De chauffeur zette zijn weg verder zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. Info over het vluchtende voertuig is welkom bij de lokale politie via PZ.WLW@police.belgium.eu.

Optreden Stix&Stuff in Stat68

Korte beschrijving:

Nu vrijdag 19 januari om 20.30 uur is een optreden gepland van Stix&Stuff in café Stat68 aan de Stationsstraat 68 te Aalter. De inkom bedraagt 10 euro.

Strenger uniform op Sint-Bavo? 'De discussie ligt opnieuw open'

Korte beschrijving:

Géén 'groentjes' met kaki broeken of glitterjurkjes meer. Dat is de bedoeling van een streng uniform dat de bekende Gentse middelbare school Sint-Bavo vanaf volgend schooljaar zou invoeren. Maar door de hoge kostprijs loopt het hele project vertraging op.

Waarom het in Gent minder stormt

Korte beschrijving:

Sint-Bavo wil dé Vlaamse klimaatschool worden. Met een weerstation in haar tuin helpt ze de Universiteit Gent onderzoek te doen naar het klimaat in de stad. De conclusies zijn nu al opmerkelijk: in Gent is maar half zo veel wind als op het platteland. En het wordt er tot zeven graden warmer.

CIJFERS. Twee keer zo veel bestuurders onder invloed van alcohol betrapt in Gent

Korte beschrijving:

<P>De politie van Gent betrapte vorig jaar twee keer zo veel bestuurders onder invloed van alcohol als twee jaar geleden. Dat blijkt uit de voorlopige jaarcijfers van het politiekorps. Het aantal ongevallen onder invloed van alcohol in Gent daalt.</P>

Proces rond verkoop OCMW-gronden meteen op de lange baan: ?Ze stellen deze zaak gewoon uit tot na de verkiezingen?

Korte beschrijving:

<P>Het proces rond de verkoop van 450 hectare grond van het Gentse OCMW duurde gisteren amper één minuut. De advocaten van de boeren en die van het OCMW raken het niet eens over wanneer ze het proces willen voeren, waardoor het meteen werd uitgesteld. ?Ze schuiven het op de lange baan?, klinkt het bij de boeren. ?Wij laten de rechtbank in alle sereniteit haar werk doen?, klinkt het bij OCMW-voorzitter Rudy Coddens (SP.A).</P>

Stad verbetert veiligheid aan Sint-Pietersstation, maar Fietsersbond wil méér: ?Het aantal aanrijdingen zal hier alleen maar toenemen?

Korte beschrijving:

<P>Twee maanden na een zware aanrijding tussen een fietser en twee voetgangers vlak bij het Sint-Pietersstation, neemt de Stad veiligheidsmaatregelen. ?Goede ingrepen?, zegt de Fietsersbond. ?Maar ontoereikend voor een plek die alleen maar drukker zal worden.?</P>

VIDEO. Actiecomité Doel 2020 betreurt dat werkgroep blijft uitgaan van afgewezen plan

Korte beschrijving:

<P>Actiegroep Doel 2020 is sinds begin 2016 zelf ook betrokken bij het overleg, en reageert algemeen genomen tevreden over het verloop van de hele procedure. Toch blijven er ernstige bedenkingen te maken bij de uitgangspunten van het complex project, zegt het comité.

Foodtruckfestival, samentuin of zomerbar: hier kan het allemaal

Korte beschrijving:

<P>Zin om een foodtruckfestival te organiseren of met de buren een moestuin op te richten? In afwachting van de ontwikkeling van de vroegere school Sint-Amelberga krijgen Temsenaren bijna twee jaar lang de kans om er eigen tijdelijke projecten op te starten, onder de noemer ?Temsenaar aan 't roer?.</P>

Golfplaten horen voortaan thuis bij grofvuil

Korte beschrijving:

Sinds 1 januari 2018 horen golfplaten niet meer thuis bij de harde kunststoffen op de recyclageparken van IDM. Dat betekent dat je ze vanaf nu moet achterlaten bij het grofvuil ook kan je ze aan huis laten ophalen, volgens de gangbare tarieven. Vlakke plastic platen, die doorzichtig zijn en niet gegolfd, worden wel nog bij de harde kunststoffen aanvaard. Twijfel je? Vraag dan raad aan de parkwachters. Zij helpen je graag verder.