Skip to Content

Goeieavond Vlaanderen

David Vandyck-Zolang Er Liefde Is
  • David Vandyck
  • Zolang Er Liefde Is

19u - 24u | Mail Goeieavond Vlaanderen

Goeieavond Vlaanderen

Recent Nieuws

FamilyRadio houdt je op de hoogte met elke dag up-to-date nieuws, zowel internationaal, nationaal als regionaal.  Heb je zelf nieuws uit jouw regio ?  Mail het dan naar onze redactie.

 

Nationaal en internationaal nieuws:

Elk uur, op het uur, krijg je van onze Belga-nieuwsredactie het nationale en internationale nieuws.  Up-to-date, kort en bondig.  Zo weet je altijd en overal wat er gebeurt in de wereld.

Regionaal nieuws:

Elke werkdag om 7.30u, 10.30u, 12.30u, 14.30u, 16.30u en 18.30u houdt onze regionale nieuwsredactie je op de hoogte van wat er in jouw buurt gebeurt.  Heb je zelf nieuws uit jouw buurt ?  Mail het dan naar onze redactie.

Recentste nieuws uit Vlaams-Brabant

Debat over Tiense ring en fusies van gemeenten

Korte beschrijving:

Naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober, organiseert ondernemersorganisatie Voka Vlaams-Brabant, Regio Tienen, komende donderdag 22 maart vanaf 19 uur in Atrium Via in Tienen een debat over de ondernemingsvriendelijkheid van de lokale besturen.

Onbekende vrouw dood aangetroffen in werftoilet op Brouckèreplein

Korte beschrijving:

<P>Op het Brouckèreplein is maandagmiddag het levenloze lichaam aangetroffen van een onbekende vrouw. Dat meldt het Brusselse parket. </P>

Aperitiefconcert K.F. Sint Jozef Kesterbeek Dworp was top

Korte beschrijving:

Na dat de Koninklijke Fanfare Sint Jozef Kesterbeek Dworp vorige week de misviering in de parochiekerk opluisterde, verzorgde de Dworpse fanfare nu voor de 1ste maal een aperitiefconcert in De Zwaan te Dworp.

Qaly behaalt grote onderscheiding op Dag van de Zorg

Korte beschrijving:

Uiteraard opende ook Qaly Seniorencampus in de Beerselse deelgemeente zijn deuren ter gelegenheid van de Dag van de Zorg. Niets werd aan het toeval overgelaten en de bezoekers kregen een rondleiding om ?U? tegen te zeggen.

VIDEO. Inbraak in vrije basisschool Den Hulst

Korte beschrijving:

<P>10 laptops, een fototoestel en cash geld. Dat is de buit die dieven hebben gemaakt in vrije basisschool Den Hulst in Testelt. </P>

Het Sint-Leonardusinstituut zet p- dag mee in de kijker

Korte beschrijving:

14 maart is jaarlijks een hoogdag voor de wiskunde en dit laat men in het Sint-Leonardusinstituut niet onopgemerkt voorbij gaan.

Bertha Trekels viert eeuwfeest

Korte beschrijving:

Bertha Trekels heeft haar verjaardag gemeen met Nina Hagen, Gaston Berghmans en Frederik IX van Denemarken, maar geen van hen werd even oud als zij. Op zondag 11 maart bereikte Bertha Trekels de leeftijd van honderd jaar.

Stad neemt deel aan actiedag tegen racisme

Korte beschrijving:

Op woensdag 21 maart is het de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Een dag die stad Vilvoorde graag in de kijker wil brengen. Iedere burger kan bij het stadsbestuur immers rekenen op een gelijkwaardige behandeling en om dit in de verf te zetten nemen zij deel aan een actie van Unia.

Man (30) 15 dagen rijbewijs kwijt

Korte beschrijving:

Een man van 30 jaar uit Lubbeek is zijn rijbewijs voor 15 dagen kwijt. Hij werd betrapt op het bezit van drugs.

Nog geen speelzones in aantal gemeenten

Korte beschrijving:

Volksvertegenwoordiger Miranda Van Eetvelde (N-VA) wijst op het ontbreken van officiële "speelzones" in een aantal gemeenten.

Halse scouts ontvangen in stadhuis

Korte beschrijving:

Precies 75 jaar geleden werd in Halle-centrum de scoutsgroep Sint-Lutgardis en in de Sint-Rochuswijk de gidsen van Sint-Rochus opgericht. Beide scoutsgroepen evolueerden tot twee volwaardige groepen die vandaag meer dan 300 leden tellen. Om hun 75ste verjaardag in de verf te zetten organiseerden de scouts begin september al eens een feestweekeinde. Als slot van het feestjaar werden ze zaterdag ook officieel ontvangen in het stadhuis waar beide scoutsgroepen elk een cheque van 375 euro overhandigd kregen.

Earth Hour in stadscentrum en in Bost

Korte beschrijving:

De stad Tienen doet mee met Earth Hour op zaterdag 24 maart. Tussen 20u.30 en 21u.30 wordt de straat- en monumentverlichting uitgeschakeld in het centrum van de stad en in de deelgemeente Bost.

Paaseierenjogging voor alle leeftijden in Houtemveld

Korte beschrijving:

Atletiekclub RC Tienen organiseert, in samenwerking met S-Plus regio Tienen, een paaseierenloop voor jeugdige lopers en een jogging voor alle leeftijden. Op zaterdag 24 maart 2018.

Herstelling aan fietspaden: Kruineikestraat en Zoellaan

Korte beschrijving:

De gemeente Haacht zal de maand enkele herstellilngenwerken aan fietspaden in de Kruineikestraat en in de Zoellaan uitvoeren.

Burgemeesters vragen eerlijker deel uit Gemeentefonds

Korte beschrijving:

De burgemeesters van Oost-Brabant vragen een compensatie van de financiële gevolgen van Vlaamse en federale regeringsbeslissingen. Hagelands geld gaat naar Gent en Antwerpen.

Controle op Wolvertemsesteenweg: 8000 euro inning van belastingsachterstallen

Korte beschrijving:

De douane, Vlaamse Belastingsdienst (VlaBel), De Lijn en Politiezone AMOW hebben op de Wolvertemsesteenweg in Merchtem afgelopen donderdag 15 maart een verkeersactie gehouden. De resultaten zijn flagrant: Vlabel inde voor liefst 8.000 euro aan achterstallige verkeersbelasting. Twee voertuigen waarvan de eigenaars de belasting al lang niet betaalden en een achterstand van samen 4.500 euro hadden, zijn getakeld. De Lijn controleerde de de passagiers op 18 bussen. Eén passagier kreeg een boete. De politiezone AMOW schreef 28 processen-verbaal uit, onder andere voor vervallen technische keuring, niet dragen van de gordel, gsm-gebruik achter het stuur, geen rijbewijs hebben, enzomeer.

Vier verdachten opgepakt die vloeibare xtc over gevangenismuur gooiden: vier gevangenen werden onwel

Korte beschrijving:

<P>De onderzoeksrechter in Leuven heeft op vrijdag 16 maart en zaterdag 17 maart vier personen aangehouden die er van verdacht worden drugs in de gevangenis te hebben binnengebracht waardoor minstens vier personen onwel werden. </P>

Baal ontbeet op school

Korte beschrijving:

Zondag organiseerde de ouderraad van de Sint-Annaschool een drukbezocht ontbijt- en brunchfestijn. Met 517 deelnemers, twee ontbijtsessies en twee brunchsessies, hadden de leden van de ouderraad, bijgestaan door enkele schilouders die bij de verse fruitsla kwam helpen, een leuke maar intensieve zondag.

Opendeurdag De Boomgaard was meer dan geslaagd

Korte beschrijving:

Ter gelegenheid van de Dag van de Zorg organiseerde ook dienstencentrum De Boomgaard in Sint-Genesius-Rode een opendeurdag, waar de aanwezigen de kans kregen om het dienstencentrum te beleven.

Heel wat bezoekers kwamen naar Dag van de Zorg in Inkendaal

Korte beschrijving:

Revalidatieziekenhuis Inkendaal nam deel aan de Dag van de Zorg om bezoekers de revalidatie-expertise te tonen, maar vooral deze te laten ervaren. Deze Dag van de Zorg werd officieel geopend door Maggie De Block, Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid

Vl@s groot-Haacht laat de 50-plussers ontspannen

Korte beschrijving:

Op dinsdagnamiddag 3 april organiseert Vl@s Haacht een ontspannende klanksessie voor alle 50-plussers en mensen met tijd (en stress).

VIDEO. Tubelight speelt nieuwe plaat

Korte beschrijving:

<P>Drie jaar na hun debuutalbum, lanceert Tubelight uit Diest nu een tweede plaat. De band met onder meer twee zonen van The Scabs-frontman Guy Swinnen, pakt uit met een persoonlijke plaat waarop Diest een prominente rol krijgt. Een ploeg van ROB-tv ging tijdens een repetitie luisteren hoe dat klinkt. </P>

Kleuterhappening in OC De Linde Neerlinter

Korte beschrijving:

ILV Sportregio Getevallei organiseert zondag 25 maart een kleuterhappening van 9.30 tot 13 uur in OC De Linde aan de Ransbergstraat 26 A in Neerlinter. De kleuters kunnen genieten van springkastelen, een ballenbad, treintjes, auto?s, doolhof en nog meer leuke dingen.

FOTO. IJskeldertemperaturen kunnen carnavalsplezier niet deren

Korte beschrijving:

Verkleumde toeschouwers langs het parcours van de 45ste carnavalstoet maar toch was de sfeer top.

FOTO. Zorgpartners slaan handen in elkaar

Korte beschrijving:

Op zondag 18 maart 2018 was het opnieuw Dag van de Zorg in Vlaanderen en hiervoor hebben het OCMW van Vilvoorde, de Stad Vilvoorde, Landelijke Thuiszorg vzw en Felies vzw de handen in elkaar geslagen. De nieuwe zorgsite Filfurdo en het lokaal dienstencentrum De Meeraat toonden waarvoor zij staan. Er werd ook reeds een tip van de sluier opgelicht voor 2019 wanneer de Dienst Gezins- en Aanvullende Thuiszorg, andere lokale dienstencentra, de dienst Warme Maaltijden aan Huis en het KaDeeke van de Stad Vilvoorde hun intrek zullen nemen.